Hoppa till innehåll

Detta är nytt på Mina sidor

På nya Mina sidor får du som användare en överblick över ditt ärende på ett helt nytt sätt. Med hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig utifrån din situation får vi dessutom in fler uppgifter snabbare och vi slipper till största delen hanteringen med blanketter.

En ny Att göra-lista vägleder dig genom din ansökningsprocess och meddelar dig när du har något nytt du behöver göra eller skicka in. Du kan också ladda upp både dokument och bilder inne på Mina sidor i stället för att mejla dem till oss.

Frågeflöden vägleder dig

På nya Mina sidor har vi skapat en rad nya e-tjänster i form av frågeflöden som hjälper dig i olika situationer. Flödena kommer till stor del att ersätta de blanketter vi ofta ber dig att komplettera med i dag. Du fyller i och signerar dem direkt på Mina sidor.

Eftersom det ofta är kompletteringarna som gör att det dröjer innan vi på a-kassan kan fatta ett beslut i ett ärende tror vi att handläggningstiderna kommer att kortas märkbart när vi kan sköta kommunikationen direkt.

Information i realtid

Om vi behöver få in uppgifter från CSN eller Försäkringskassan för dig kommer vi att få det i realtid inne på nya Mina sidor. Du får själv se vilka uppgifter vi får in och du kommer att ha möjligheten att kommentera dessa.

Meddelande via sms eller mejl (eller båda)

Eftersom kommunikationen mellan dig och oss kommer att ske digitalt får du ett sms eller ett mejl (eller både och) från oss när du får ett meddelande, har en ny uppgift på din Att göra-lista eller när vi vill påminna dig om något. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara.

Under rubriken Min profil anger du hur du vill att vi ska meddela dig.

Vi justerar språket

I samband med uppdateringen byter vi också ut gamla a-kassespecifika ord till mer allmängiltiga. Ett exempel på det är ordet kassakort som byts ut till tidrapport, ett annat är anmälan om arbetslöshet som byts ut till ansökan om ersättning.

De nya begreppen som är framtagna i samarbete med alla Sveriges a-kassor är lättare att förstå då de lite bättre förklarar vad de innebär.

iOS 11 kan ställa till med problem

Du som har hunnit uppdatera din iPhone eller surfplatta till iOS 11 kan få problem med att signera dina tidrapporter och andra flöden på Mina sidor.
Om du laddar ner applikationen Chrome på din telefon kan du logga in och signera utan problem. Ett annat alternativ är att använda en dator för att logga in.

Utkast av tidrapporter har inte kommit med

Du som tidigare sparat påbörjade utkast av tidrapporter i den tidigare versionen av Mina sidor måste göra om tidrapporterna i den nya versionen. Inga utkast har följt med vid överföringen.

Säg din åsikt om nya Mina sidor

På nya Mina sidor finns en tyck-till-funktion på startsidan som vi vill be dig att använda. Den hjälper oss att utveckla Mina sidor. Ditt svar är anonymt och går direkt till vårt utvecklingsteam som fortlöpande kommer att utvärdera de synpunkter de får in för att kunna utveckla och förbättra a e-tjänsterna.