Hoppa till innehåll

När och hur betalas min ersättning ut?

När vi fått in alla handlingar vi behöver och ditt ärende är komplett, handläggs det så fort som möjligt. Beslut kan tidigast fattas en vecka från det att du blev arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Tidrapport för en vecka måste ha inkommit innan beslut kan fattas. Tidrapport/kassakort är själva ansökan om ersättning. När ärendet är klart får du ett beslut och kan se datum för din första utbetalning på Mina sidor.

Vanligtvis betalas ersättningen ut på torsdagar, detta förändras när veckan innehåller helgdagar. Körning av ersättning görs natten mellan måndag och tisdag varje vecka. Detta under förutsättning att du har beviljats ersättning och löpande inkommer med tidrapporter.

Utbetalningen sker på torsdagen påföljande vecka, efter det att du fått din ansökan godkänd. Med undantag om det finns någon helgdag mitt i veckan.

Utbetalning sker via Swedbank. Om du har konto i en annan bank vänder du dig till Swedbank för att få pengarna till önskat konto. Har du e-leg/bankID eller Mobilt bankID kan du själv anmäla till vilken bank och konto du vill ha din ersättning.

Om Swedbank inte har något kontonummer till dig kommer din första utbetalning på en utbetalningsavi som skickas hem till dig. Längst ner på utbetalningsspecifikationen kan du se vilket konto pengarna kommer att sättas in på, eller om de skickas via en avi (avin kommer i ett separat brev).

Fick du svar på din fråga?

Ja Nej