Hoppa till innehåll

Hur skickar jag in en tidrapport?

I denna video ser du hur man skickar in en tidrapport via Mina sidor:

 

Fick du svar på din fråga?

Ja Nej

Jag har inte fått mitt arbetsgivarintyg, kan jag skicka in några andra handlingar i stället?

I första hand ska du alltid skicka in arbetsgivarintyg till a-kassan. Om ett arbetsgivarintyg bara kan skaffas med stora svårigheter, får arbetsförhållandena och övriga uppgifter styrkas på annat sätt.

Om du har svårt att få arbetsgivarintyg från din tidigare arbetsgivare, kontakta a-kassan så informerar vi dig om vilka handlingar du istället kan behöva skicka in.

Fick du svar på din fråga?

Ja Nej

Måste jag ta vilket arbete som helst?

När du är arbetslös måste du stå till arbetsmarknadens förfogande för att ha rätt till ersättning från a-kassan. Skulle det finnas något som hindrar dig från att ta arbete ska hindret undanröjas så snart det går. Det innebär att du inte har rätt att kräva att få ett arbete inom ett visst yrkesområde. Du har heller inte rätt att begränsa ditt sökområde geografiskt.

Fick du svar på din fråga?

Ja Nej

Vad händer om jag tackar nej till ett arbete eller arbetsmarknadspolitiskt program?

Om du utan godtagbara skäl tackar nej till jobberbjudande eller ett arbetsmarknadspolitiskt program, beter dig på ett sätt som uppenbarligen orsakar att du inte blir erbjuden en anställning eller på annat sätt förlänger din arbetslöshet blir du avstängd i fem dagar. Händer detta flera gånger inom samma ersättningsperiod blir du andra gången avstängd i tio dagar och tredje gången 45 dagar. Fjärde gången förlorar du rätten till ersättning tills du uppfyller ett nytt arbetsvillkor.

Observera att om du tackar nej till jobbgarantin för ungdomar så förlorar du omgående din rätt till ersättning.  

Fick du svar på din fråga?

Ja Nej
Ladda fler