Hoppa till innehåll

Kassakort blir tidrapport

Varför kassakort nu heter tidrapport beror på att ordet kassakort har sitt ursprung i den tiden när alla fyllde i sina arbetslösa dagar på ett papperskort. För någon som är ny på arbetsmarknaden beskriver ordet tidrapport på ett tydligare sätt vad det egentligen innebär. Därför håller nu Sveriges samtliga a-kassor på att byta ut ordet kassakort mot tidrapport.

Veckovisa tidrapporter

Tidrapport kan nu skickas in veckovis om så önskas. Denna förändring beror framförallt på att man nu ska kunna få sin ersättning utbetald oftare. Självklart går det bra att istället fylla i och skicka in sina tidrapporter exempelvis var 14:e dag, men av säkerhetsskäl behöver man då signera med BankID för varje enskild vecka.

Tips när du fyller i din tidrapport!

Klickar du på ikonen framför respektive rad när du tidrapporterar fylls automatiskt veckans alla dagar i. Vill du ta bort dina val använder du ikonen som ser ut som ett suddgummi ovanför veckonumret.

Behöver jag göra en ny "Ansökan om ersättning"?

Det ser ut som att man måste göra en ny ansökan om ersättning trots att man redan gjort det tidigare på Mina sidor. Har man redan gjort en ansökan om ersättning som skickats till oss behöver man inte göra det igen. Är du osäker på vad som gäller för dig är du välkommen att höra av dig till oss via meddelande på Mina sidor. Det går såklart också bra att ringa till oss.