Hoppa till innehåll
Glöm inte att skicka in din aktivitetsrapport!
Glöm inte att skicka in din aktivitetsrapport!

Hur rapporterar jag avvikelser på min tidrapport

Här kan du läsa mer om hur du fyller i din tidrapport vid olika tillfällen. Tänk på att alltid vara noga med uppgifterna du lämnar på din tidrapport. Felaktiga uppgifter kan leda till återkrav av utbetald ersättning och i värsta fall till avstängning alternativt uteslutning ur kassan och polisanmälan.

Sjuk

Om du är sjuk ska du fylla i hur stor del av dagen du varit sjuk. Om du har en anställning med sysselsättningsgrad/procent ska du alltid fylla i procentsatsen i rutan med sysselsättningsgrad. Du ska då både fylla i sjuk och sysselsättningsgrad.

Föräldrapenning

Om du har föräldrapenning, tillfällig föräldrapenning, graviditets- eller havandeskapspenning ska du alltid under respektive dag fylla i hur stor del av dagen du får ersättning från Försäkringskassan. Om du har en anställning med sysselsättningsgrad/procent ska du alltid fylla i procentsatsen i rutan med sysselsättningsgrad. Du ska då både fylla i föräldrapenning/tillfällig föräldrapenning/graviditets- eller havandeskapspenning och sysselsättningsgrad.

Semester/ledighet

Kryssa i rutan med semester på tidrapporten/kassakortet. En semesterdag är alltid en hel dag. Om du arbetar deltid måste du alltid fylla hela semesterdagar. Om du inte har en anställning ska du kryssa i rutan förhindrad om du till exempel skulle vilja vara ledig, resa bort eller utan någon annan orsak inte står till arbetsmarknadens förfogande. 

Anställning med sysselsättningsgrad i procent

Har du en anställning med sysselsättningsgrad i procent av heltid, ska du alltid fylla procenten i rutan med sysselsättningsgrad. Det du gör utöver detta fyller du i under respektive dag exempelvis arbete utöver din anställning i procent, sjukdom, föräldraledighet eller semester.

Godkänt extraarbete

Om du fått ett tidigare extraarbete eller företag godkänt som ett extraarbete, ska du inte fylla i detta arbete på tidrapporten/kassakortet. Om extraarbetet utökas faller tidigare beslut och du måste ta upp alla timmar på tidrapporten/kassakortet. Ta då kontakt med a-kassan.

Deltidsföretag

Har du fått ett deltidsföretag godkänt ska du fylla i tidrapporten/kassakortet med de timmar per vecka som uppges i beslutet.

Sovande jour

De timmar du har sovande jour ska fyllas i på tidrapporten/kassakortet, även om du har en lägre ersättning för dessa timmar.