Hoppa till innehåll
Glöm inte att skicka in din aktivitetsrapport!
Glöm inte att skicka in din aktivitetsrapport!

Hur fyller jag i min tidrapport rätt?

Här får du lite information om hur du gör för att fylla i din tidrapport rätt.

Det är viktigt att tidrapporterna fylls i enligt din situation så att rätt ersättning betalas ut till dig.

Inte fyllt i alla jourtimmar?

Jour räknas som arbetad tid och ska därför alltid fyllas i som arbete på dina tidrapporter. Även om du har sovande jour eller att jouren har lägre ersättning ska det fylla i som arbetad tid på din tidrapport.

Vab och föräldraledighet

Under perioden du vabbar eller är föräldraledig är det viktigt att du kryssar i valet sjuk/VAB/Föräldrapenning på din tidrapport. Du har inte rätt till ersättning från oss under tiden då du vabbar eller är föräldraledig utan istället kan du ansöka om ersättning från Försäkringskassan.

Har du föräldrapenning under helgen?

När du tar ut föräldrapenning måste du fylla i det på dina tidrapporter. Detta gäller även om du bara tar ut föräldrapenning under helgen.

Rätt arbetad tid under rätt dag

Många fyller i fel antal timmar på tidrapporten, eller fyller i sitt arbete på fel vecka. Det är viktigt att du fyller i dina timmar på rätt dag för att du inte ska få ut fel ersättning från oss.

Arbetade timmar eller procent?

Är du anställd på en viss procent ska du fylla i anställningens procent under anställningens omfattning varje vecka. 

Fylla i extraarbete eller frånvaro

Har du en anställning på procent ska du fylla i det varje vecka enligt ovan. Arbetar du extra en vecka måste du även fylla i antal extra arbetade timmar den dagen du arbetar. Har du varit sjuk, föräldraledig eller haft semester måste du även fylla i det på tidrapporten.

Är du arbetslös utan någon anställning?

Är du arbetslös och inte har någon anställning eller något annat som behövs redovisas ska du bara kryssa i valet arbetslös. Anställningens omfattning ska du antingen skriva 0 eller inte fyllas i något alls. Du fyller endast i anställningens omfattning om du har en anställning på en viss procent.

Om du inte informerar viktiga förändringar

Informerar du inte oss om viktiga förändringar kan du bli tvungen att betala tillbaka ersättning som du har fått ut. Det kan även hända att du blir av med din ersättningsperiod och blir polisanmäld. Därför är det väldigt viktigt att du fyller i dina tidrapporter med rätt information och ringer oss om du är osäker på hur du ska göra.